вторник, 20 Март 2018 23:11 ч.

Спортният министър: Колодрума не отговаря на изискванията за голям волейбол

07.12.2017   |   10:10
Прочетена: 2828   |
Коментари: 0
Спортният министър: Колодрума не отговаря на изискванията за голям волейбол

Зала "Колодрума" не отговаря на част от изискванията на Световната федерация по волейбол. Освен това от мениджмънта са предложила много висока оферта, в пъти по-голяма от тази на собствениците на зала "Булстрад Арена" в Русе. Затова Пловдив не е сред градовете, които ще приемат мачовете от  Световното първенство по волейбол за мъже догодина. Това става ясно от отговора на спортния министър Красен Кралев на въпрос на пловдивския народен представител от БСП Георги Йорданов. 

Първоначално Пловдив бе обявен за град домакин, но по-късно се разбра, че мачовете ще се играят в София, Варна и Русе. В тази връзка доц. Йорданов е попитал спортния министър защо градът ни е пренебрегнат.

В отговора си Красен Кралев обяснява, че не министерството, а Българската федерация по волейбол има правомощия да определя залите, домакини на първенството. Според изискванията на Световната федерация по волейбол БФВ е задължена да предложи три града в България със зали, отговарящи на изискванията на Световната федерация за такъв тип състезания - брой зрители, размери на игралната площ, височина и инфраструктура на прилежащите помещения. Залите, отговарящи на изискванията в България, са "Арена Армеец" в София, Дворецът на културата и спорта във Варна, "Колодрума" в Пловдив и "Булстрад Арена" в Русе.

Мотивите на БФВ да предложи залите в София, Варна и Русе са следните: "Арена Армеец" е най-подходящата в България за провеждане на състезания от такъв ранг, Дворецът на културата и спорта се е утвърдил като столица на волейбола с провеждане на първенства през последните 10-15 години, а "Булстрад Арена" е с по-голяма компактност на трибуните около игралното поле, което е едно от най-важните маркетингови изисквания на Световната федерация по волейбол за максимално приближаване на зрителите до играта.

Зала "Колодрума" с наличието на колоездачна писта и други специфични конструктивни особености, определящи основния брой зрители от игралното поле, не позволява компактност на трибуните около него. Също така предложената финансова оферта от "Колодрума" е много по-висока от тази в Русе".

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4438
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...