събота, 21 Юли 2018 01:20 ч.

Стойо Вартоломеев първи раздаде „Топъл обяд“ за 2018-а

12.01.2018   |   16:05
Прочетена: 990   |
Коментари: 0
Стойо Вартоломеев първи раздаде „Топъл обяд“ за 2018-а

Известният български издател Стойо Вартоломеев подкрепи кампания „Топъл обяд“ на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на 12 януари, когато православната църква почита св. Великомъченица Татяна.

В знак на своята съпричастност той дари плодове- банани и мандарини, на нуждаещите се, които всеки петък получават топла храна пред болница „Медлайн“. Кампанията се провежда повече от 4 години по инициатива на пловдивския предприемач и президент на ордена доц. д-р Невен Енчев.

Подкрепям благородния жест на ордена, който е още по-значим на фона на държавата, която е притъпила своите социални функции и не се грижи за изпадналите в беда, а съвременният живот е изпълнен с противоречия и много хора се нуждаят от съпричастност, заяви управителят на издателство „Хермес“ в Пловдив.

Той посочи, че държавният ресурс в грижата за бедните трябва да бъде най-голям, след това своята съпричастност трябва да показва общината, на чиято територия живеят те, а на последно място да е частната инициатива.

„Не мога да дам рецепта, но гледайки масираните рекламни кампании на „игрите на късмета“, смятам, че държавата трябва да е безжалостна и да наложи тежки данъци на тези фирми, които след това да насочи за осигуряване на топла храна на нуждаещите се, за лечение на болни деца и за други социални дейности", предложи Вартоломеев.

Но в момента това не се случва - инициативата е на частния бизнес и се радвам, че доста представители на бизнеса подкрепят предприемача доц. д-р Невен Енчев. Чудесно би било тяхното участие да не бъде еднократен акт, а да е по-регулярно, което може да се постигне чрез дарения в специалния фонд на кампания „Топъл обяд“. /Марица.бг

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5932
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...