понеделник, 24 Февруари 2020 07:00 ч.

Строят кокетна жилищна сграда до "Кауфланд" в Кючука СНИМКИ

15.12.2017   |   13:29
Прочетена: 5644   |
Коментари: 0
Строят кокетна жилищна сграда до "Кауфланд" в Кючука СНИМКИ

"Южен" е все по-търсен от купувачите на жилища, като чист и спокоен район. В близост до Кауфланд, на бул. "Македония", през м. юли 2017 г. започна изграждането на модерна жилищна сграда. Многофункционалната постройка (с РЗП -12 000 кв. м) обединява три секции - А, Б и В - и съдържа жилища, офиси и магазини, с общо подземно ниво (2 500 кв. м). Инвестицията е на фирма "Прити-В", а главен изпълнител е "Бравер 96". Сградата се строи по проект на "Архитектурно бюро Петрови". В завършен вид тя ще предлага със 103 апартамента и 14 офиса. Пространствата са гъвкави, така че клиентите да могат да правят допустими изменения във вътрешното разпределение, уверяват от фирмата изпълнител. В момента строежът е на кота 0.

Сградата е развита в три секции, като отделните обеми имат различна функция. Това е подчертано и в растера по фасадите. Секция А (1800 кв. м) e на 6 етажа и е изцяло офисна. Второто тяло Б е на 12 етажа, а В - на 11 етажа. Партерът на една от секциите - А, по план, се заема от търговски обекти. Над тях се вижда открита тераса, където се планира малък ресторант или пицария. За да се избегне стандартното излъчване на жилищните блокове, характерни за нашите ширини, растерът на фасадата е “разчупен” ефектно. В цялата композиция отчетливо се вижда стъкленото тяло на офисната част. Монотонността на етажите прелива във вертикални витрини. Допълнени от ефектни балкончета, покрити със зеленина. Жилищата в секция Б и В са типови, с две или три спални и по 5 жилища на етаж. Всеки вход се обслужва от два хидравлични асансьора. Потърсили сме по-високия стандарт на обитаване, твърдят от фирмата инвеститор. Това означава: просторни спални, трапезарии и кухни, широки тераси, по-висока конструктивна височина между етажите. Тук няма бани под 4 квадрата. Новодомците ще се нанесат в завършено жилище, което е с готова замазка, с монтирани водомери и електро. За допълнителен лукс се поставят дори интериорни врати. Външната врата е блиндирана, с контрол на достъпа и домофонна система, за по-голяма сигурност. Апартаментите са от 68 до 115 квадрата (с общите части).

Качествени материали от висок клас ще доминират в строителството на тази сграда. Например външните зидове ще се изпълнят с керамична 38 см тухла Porotherm 38 N+F Comport на  Винербергер и изолации от вата. Така сградата ще отговаря на всички противопожарни норми, тъй като със своите 36 метра височина влиза в категорията „високи сгради”. Офисното тяло е със стъклена фасада, а дограмата е алуминиева. Асансьорите са хидравлични и ще слизат до подземното ниво, където са паркоместата и избите. Отоплението е решено с климатици със сплит система, като телата им се разполагат в специално проектирани клетки, в отделна вътрешна площадка. Така климатикът не заема място и няма да загрозява фасадата и да предизвиква течове по нея. По всички тераси ще се направи ефектно външно озеленяване, обещават от екипа.  

Финансирането на строежа е осигурено чрез кредит от Токуда банк - една от малкото банки, предлагащи структурирано финансиране за строителство на жилищни и търговски сгради. „Искаме клиентите ни да са спокойни и сигурни. Не разчитаме на приходите от продажби на жилища, за да завършим строежа“, уточняват мениджърите по продажбите. Банката преференциално ще обслужва и купувачите на жилища в сградите чрез специално разработения ипотечен кредит „Дом от строител”. Програмата предвижда отпускане на средства с фиксирана лихва за първата година от 3.9% за закупуване на жилищен имот в строеж, който все още не е достигнал етап „Разрешение за ползване” (Акт 16) и чието строителство е финансирано от банката. Срокът за окончателното завършване на сградата е пролетта на 2019 г. Паркирането е осигурено на 100%, с подземни и надземни паркоместа. Специална бариера ще ограничава влизането на външни лица в комплекса.

лого на фирма "Бравер 96"
Уебсайт: www.pretty-v.com
Телефон за контакт: 0877 006076
Адрес: гр. Пловдив, бул. "Македония" 66

Строят кокетна жилищна сграда до "Кауфланд" в Кючука СНИМКИ
Строят кокетна жилищна сграда до "Кауфланд" в Кючука СНИМКИ
Строят кокетна жилищна сграда до "Кауфланд" в Кючука СНИМКИ

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...