сряда, 19 Февруари 2020 21:35 ч.

Струмица посрещна премиера с викове "Бойко!" ВИДЕО

Дарихме на града автомобил за хора с увреждания
23.11.2017   |   16:16
Прочетена: 1073   |
Коментари: 0
Струмица посрещна премиера с викове "Бойко!" ВИДЕО

С викове "Бойко, Бойко" бяха посрещнати българският премиер Бойко Борисов и македонският Зоран Заев в Струмица. Пред дома на армията, където се провежда съвместното заседание на двете правителства, се бяха събрали много местни, които аплодираха двамата премиери.

Преди да влязат за съвместното заседание Борисов и Заев поднесоха венци на паметника на загиналия в авиокатастрофа македонски президент Борис Трайковски.

В присъствието на министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев общината в Струмица, Република Македония, получи дарение от България – специализирано превозно средство за хора с увреждания. С него страната ни подкрепи изпълнението на проект за социално включване на уязвими групи в община Струмица и създаването на условия за пълноценното участие на хората с увреждания в икономическия, социалния и културния живот в града.

България държи изключително много на осъществяването на коридор номер 8, каза Борисов в началото на съвместното правителствено заседание.

След споразумението, което подписахме на 1 август, се радвам, че с министрите си днес сядаме на една маса. За мен темата Балкани е приоритет и днешната среща е доказателство за развитието на отношенията ни, посочи още той.

Темите, които двата кабинета обсъждат, са свързани с българската подкрепа за европейската интеграция на страните от Западните Балкани, развитието на инфраструктурата и подобряването на свързаността – транспортна, дигитална, телекомуникационна, конкретни проекти за сътрудничество в областта на отбраната, туризма, кадастъра, сътрудничеството при бедствия.

Посещението на българска делегация в Македония започна със среща на четири очи между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев във Водочкия манастир, който премиерът Заев определя като едно от най-красивите места на родния му град Струмица. /Марица.бг

 

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...