неделя, 21 Януари 2018 18:20 ч.

Студът си тръгва утре, от сряда 11 градуса в Пловдив

13.02.2017   |   19:42
Прочетена: 3962   |
Коментари: 0
Студът си тръгва утре, от сряда 11 градуса в Пловдив

 Студът най-после си тръгва. Утре ще е последен ден с минусови температури рано сутринта. В Пловдив минималната температура ще е минус 7 градуса, а през деня термометърът ще показва 4. В цялата страна времето ще е  предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България, а в сутрешните часове на места, главно в Дунавската равнина, ще има ниска облачност или мъгла. През деня ще се появи слаб, в източните и северните райони до умерен западен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 12° и минус 7°, максималните – между 0° и 5°, в югозападните райони до 8–9°.

През следващите дни ще преобладава слънчево време и температурите ще се покачат рязко. От сряда подранилата пролет ще напомни за себе си. В Пловдив живакът ще показва 11 градуса. минималната температура ще е само минус 1.

В четвъртък вятърът в цялата страна ще е от североизток, но ще отслабне, по-късно и ще стихне. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните - между 5° и 10°, на отделни места в Южна България и малко по-високи. В петък ще се затопли още. В събота и неделя температурите ще се покачат до 10 градуса в Пловдив, а в сряда на 22 февруари ще ни се стори, че е истинска жега. Тогава максималната температура под тепетата ще мине 16 градуса.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
799
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...