неделя, 18 Февруари 2018 20:14 ч.

Събраха над 7 хиляди лева за лечението на Дидо, кампанията продължава

17.02.2017   |   22:30
Прочетена: 584   |
Коментари: 0
Събраха над 7 хиляди лева за лечението на Дидо, кампанията продължава

7 684 лева за лечението на Дидо се събраха от първите два благотворителни концерта, съобщи кап. Цветомир Василев, диригент на военния оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада и Военен биг бенд Стара Загора.

На 15 февруари в София Лайв клуб и на 16 февруари в Операта в Стара Загора българските джазови музиканти, колеги и приятели на Даниел свириха под мотото ЗАЩОТО МУЗИКАТА ЛЕКУВА.

Кампанията за набиране на средства продължава на 18 февруари в софийския клуб „Чайната“ от 11 часа със специално издание на „Джаз за деца“. На 19 февруари френско-българският квартет Жорис Малиа, Софиан Ел Мабрук, Людовик Гиварш, Димитър Благоев също свири благотворително от 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. До 26 февруари продължават събитията от фестивала „ЛюбоВино“ на софийския акустичен клуб „Монро“, който също дарява средства.


Даниел Лазаров, 32-годишният кларинетист на Втора Тунджанска механизирана бригада и басист на Военен биг бенд Стара Загора наскоро бе диагностициран с лимфом на Ходжкин. Заболяването изисква незабавно лечение, което вече започна в специализирана клиника в Турция. За пълен курс на терапията са необходими 50 хиляди лева.


Даниел Лазаров е познат във Велико Търново и Стара Загора като музикант, верен приятел, добър колега, всеотдаен съпруг и баща. Свири във военния оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада, във Военния биг бенд на Стара Загора и в джазовата формация Overground Brass Band, а отскоро се радва и на дъщеричка.


Средства за лечението на Даниел се събират по следните сметки:
УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG40UNCR70001500067587
Титуляр: Даниел Александров Лазаров


Или чрез Paypal: dido_breika@abv.bg

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3950
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...