четвъртък, 24 Май 2018 18:56 ч.

Съдът не призна еднополов брак в България

12.01.2018   |   21:02
Прочетена: 709   |
Коментари: 0
Съдът не призна еднополов брак в България

Административният съд отхвърли жалбата на млада жена срещу общината в София, която отказа да признае брака й с приятелката й. Двете се оженили във Великобритания и поискаха това да бъде отразено в актуалното им семейно положение тук, съобщава Нова телевизия.

След отказ от местната власт, беше сезиран съдът. Магистратите отхвърлили жалбата с мотива, че сключеният брак противоречи на българското законодателство.

Решението ще бъде обжалвано.

Ние сега сме женени в една част от света, но не и в собствената си държава. Бихме искали да сме семейство като всяко друго в България и да се ползваме от същите права, чисто прагматично – възможността да изтеглим общ кредит, да се наследяваме, да можем спокойно и сигурно да отглеждаме децата си и, честно да кажа, за мен го има и моралния план за това просто да не сме чисто законодателно хора втора ръка, заяви Лили Бабулкова.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5255
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...