четвъртък, 27 Февруари 2020 06:36 ч.

С камери в Крислово се спасяват от кражби по домовете

14.12.2016   |   11:44
Прочетена: 2780   |
Коментари: 1
С камери в Крислово се спасяват от кражби по домовете
Снимка: Димитър Андреев, кмет на Крислово

Камери ще бъдат монтирани на възловите места в с. Крислово. Това решиха жителите на общо събрание във вторник вечерта, на което присъстваха и служители на Охранителна полиция при РУП в с. Труд.
На първо време ще бъдат монтирани 5 камери, като по една ще бъде поставена в центъра, до църквата и на изходите на селото. Наблюдението ще се осъществява в кметството, като ще се ползва съществуващата кабелна мрежа.
Идеята е на кмета Димитър Андреев, защото през зимните месеци кражбите по домовете рязко нарастват. Най-застрашени са възрастните и самотно живеещите хора, които не само губят имущество, но често са бити и осакатявани. Слава Богу, при нас поне нямаме смъртни случаи, посочи Андреев.
По неговите думи инвестицията ще струва 1100 лв. Всички присъстващи на събранието единодушно подкрепиха предложението всеки, който има възможност, да задели минимум по 30 лв. за камерите. Догодина видеонаблюдението ще бъде разширено с още 5-6 камери, като тенденцията е броят им да се увеличава с годините и постепенно цялата територия на с. Крислово да бъде обхваната.
Представителите на полицията подчертаха, че това е най-правилното решение за жителите, то ще помогне и на тях при разкриване на битовите престъпления.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...