неделя, 22 Юли 2018 13:56 ч.

Тайгър Уудс - развалина с $1.5 млрд. и угаснала мечта да стане "тюлен"

Според таблоидите голфърът е преспал с над 120 жени, между които порноактриси, плеймейтки и дъщерята на съседите
30.12.2017   |   13:20
Прочетена: 1082   |
Коментари: 0
Тайгър Уудс - развалина с $1.5 млрд. и угаснала мечта да стане "тюлен"

Ден преди новата 1975 година в Сайпръс, Калифорния, САЩ, се ражда Елдрик Тонт (Тайгър) Уудс - професионален състезател по голф от САЩ, смятан за един от най-великите играчи в този спорт. Ето обаче красноречивия пример, че парите в този живот не са всичко. Просто прочетете историята му.
..........
Късно през нощта в края на май тази година във Флорида две ченгета се приближиха до спрял на пътя луксозен мерцедес. Автомобилът беше със спукана гума, надраскани врати и потрошен стоп. Следите от счупените елементи на платното свидетелстваха, че инцидентът се е случил скоро. Двигателят все още работеше гладко, мигачът примигваше, а в купето светеше. Водачът седеше неподвижно, а предпазният му колан не беше откопчан.

Когато полицаите погледнаха лицето му, не им отне дълго, за да познаят Тайгър Уудс - величието на голфа и един от най-богатите спортисти в света.

Звездата спеше на волана, а по тялото му не се забелязваха следи от наранявания.

След като го събудиха, униформените го подложиха на стандартни тестове, за да определят състоянието му. Накараха го да застане на един крак, да ходи няколко метра по права линия и да докосне върха на носа си с показалец със затворени очи.  Беше напълно безпомощен и неадекватен. Когато органите на реда се увериха, че е така, щракнаха белезниците на ръцете му и го отведоха към управлението в Палм Бийч.

Ясно беше, че Уудс не е добре, но отрицателните тестове за алкохол и наркотици бяха озадачаващи. Как се беше докарал в такъв вид, без да е употребил нищо?

В полицейския доклад се отбелязва, че при ареста Уудс не е могъл да обясни къде се намира и къде е домът му. Установено е също така, че мощният медикаментозен ефект е вследствие на смесването на четири лекарства: Solarex, Vicodin, Torix и Vioxx - болкоуспокояващи и приспивателни.

Операцията

Защо му е бил нужен този залп от специфични таблетки, за които наистина е имал рецепта? Обяснението е просто. През последните години организмът на Уудс толкова е отслабнал, а тялото се е износило до степен, в която чувства болка през цялото време. Това довело до сериозно нарушение на съня.

Вече почти две години, от август 2015-а, Тайгър не играе и не говори за бъдещите си планове в спорта. Миналия декември вместо на официален турнир, се пусна в голф шоу с участието на Доналд Тръмп.

От 2014-та до сега великият голфър претърпя четири операции на гърба, а възстановяването от последната може да се забави до късна есен. 

Уудс има 80 победи в тура, сред които 14 "мейджър" трофея, но последният от тях бе извоюван преди 9 години.

Изневерите

Суперзвездата се срина не само заради контузиите. Крахът на репутацията, кариерата, и най-вече на семейството му, настъпи преди това.

В края на есента на 2009 г. полицията регистрира странен инцидент. Абсолютно трезвеният Тайгър се врязва със своя SUV в оградата на съседен имот, след което спира в дърво.

Когато ченгетата идват, возилото е със счупено задно стъкло. Спортистът тогава обяви, че съпругата му Елин Нордегрен е действала с един от стиковете му, за да го освободи от автомобила, след като централното заключване блокирало.

Но се оказа, че не е било спасение, а нападение...

Поне така излиза от сензационните информации на жълтите медии няколко седмици по-късно, според които Тайгър се оказал рекордьор по изневери. Чашата прелива, когато една от любовниците на Тайгър разпространява аудиозапис, на който спортистът разказва за оргия с негово участие и... 15 проститутки.

Според най-скромни изчисления на таблоидите, Тайгър е преспал с над 120 жени, между които известни порноактриси, плеймейтки и дори с дъщерята на съседката.

Уудс прекратява кариерата си в опит да спаси семейството си. Елин се съгласява да останат заедно при едно условие - да не излиза сам, докато децата пораснат. Тогава дъщеря им е на две, а синът им още не е навършил година.

Съюзът, подчинен на компромиси, обаче не просъществува дълго. През есента Тайгър се завръща към голфа, след като през август се развежда. Съдът дава попечителството на децата на бившата му жена и го принуждава да й плати 100 млн. долара.

Мечтата да стане "тюлен"

За поведението на Тигъра може да се потърси обяснение в детството му. Като дете разбира, че баща му кръшка. Родителите му не се развеждат, но заживяват разделени.

Ърл Уудс, бивш командос и ветеран от войната във Виетнам, умира от рак през 2006 г. Това също се отразява на спортиста, който решава да скъса с голфа и да се пробва в специалните части като "тюлен", по примера на своя баща.

По някакво чудо Тигъра успява да запази в тайна редовните си посещения във Форт Браг в Северна Каролина, където се подготвя наравно с военните.

Това се разбра едва преди няколко години от книгата на бившия треньор на военноморските "тюлени" Ханк Хайни:

"Тайгър прекара доста време във военноморската база и премина програмата за присъединяване към специалните част. Опитах се да го разубедя, но той беше обсебен. Тогава си помислих, че най-добрият спортист в света е готов да се откаже от спорта, за да служи на страната си. Скачаше с парашут, тренираше бойни спортове, стреляше и правеше всичко, което вършеха и останалите."

Парите, фондацията и книгите

Уудс все още е несметно богат. Подобно състояние като неговото трудно се пропилява. В продължение на едно десетилетие неизменно бе на върха в класацията на Forbes на най-богатите спортисти.

Въпреки проблемите, които го налегнаха напоследък, в периода от юни 2016 до юни 2017 година приходите му са над 37 млн. долара и това му отрежда 17-о място сред атлетите.

Твърди се, че все още има над 1.5 млрд.

Спортната му кариера едва ли ще се възроди, но по-важно е Тигъра да стъпи на крака, тъй като в момента е развалина, и няма по-красноречив пример от неговия, че парите не са всичко.

Тайгър Уудс - развалина с $1.5 млрд. и угаснала мечта да стане "тюлен"
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5943
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...