неделя, 19 Януари 2020 21:00 ч.

Тийнейджъри обраха заспал рибар, помислили го за умрял

16.10.2017   |   17:30
Прочетена: 1089   |
Коментари: 0
Тийнейджъри обраха заспал рибар, помислили го за умрял

Двама непълнолетни обраха заспал край река Мечка рибар, след като го помислили за мъртъв. Те се доближили до мъжа и след като видели, че диша, се успокоили и огледали мястото. Грабнали кожената му чанта и рибарските му такъми и побегнали. След като били заловени, признали вината си и вече са с присъди „обществено порицание”. По решение на Районния съд в Първомай наказанието им ще бъдат залепени на табалата за съобщения в кметствата им по местоживеение – на единия – в кв. „Любеново” на Първомай, на другия – в с. Татарево.

Случаят е от 5 август м. г., когато почитателят на риболова се разположил на мястото, където река Мечка се влива в Марица. В това време двамата младежи пасели крави в съседство и видели лежащия на земята мъж, когото взели за умрял. После взели чантата му, от която извадили намиращите се там 500 лв. и документи, и я изхвърлили. Рибарските му принадлежности укрили в близките храсти, но когато няколко часа по-късно се върнали, не ги намерили на мястото.

Междувременно мъжът се събудил и като видял, че всичките му вещи липсват, отишъл пеш до Любеново и се оплакал в кметството. Оттам му дали пари да се прибере до Пловдив и го посъветвали да се обади в полицията.

Двамата обирджии били заловени още на следващия ден.

тагове

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...