сряда, 21 Март 2018 01:04 ч.

Тотал Нутри здраве, добра визия и ново самочувствие

Нова програма за здравословен живот и оптимизация на теглото стартира в “Тотал Спорт”
08.01.2012   |   16:05
Прочетена: 2519   |
Коментари: 2
Тотал Нутри здраве, добра визия и ново самочувствие
Снимка: Главният консултант на проекта Тодор Кордев и инструкторката по айкидо Лусиана Ямада са в основата на “Тотал Нутри”

“Ако сваля 10 килограма, животът ми ще се промени”. Това е мантра, която повтарят много хора, но все повече от тях вече осъзнават, че тя не е вярна. Защото разбират, че проблемът далеч не се изчерпва със стрелката на кантара, а далеч по-важни са здравето, добрата визия, самочувствието и настроението. Мнозина вече са разбрали, че опитите да намалят рязко теглото си неминуемо водят до йо-йо ефекти, хроничен глад, придружен от задължителните нервни кризи или главоболие, след които неминуемо идва умопомрачителното преяждане. Резките колебания в килограмите водят до депресии, а също така нерядко и до здравословни проблеми. Рекламираните програми и терапии, които обещават чудеса с десетина процедури, също не дават очаквания ефект. Всъщност, за да постигнем оптимално тегло, без това да навреди на здравето ни, а в същото време да получим добра визия и самочувствие, е необходимо да променим живота си. И да приемем, че промяната не е за седмица, месец или година, а за цял  живот. Макар да звучи доста страшно, мисията не е невъзможна.

И в  “Тотал Спорт” са решили да покажат това на практика. В началото на годината там стартира нова програма за здравословен начин на живот и оптимизация на теглото - “Тотал Нутри”. Главен консултант на проекта е Теодор Кордев, член на Българското научно дружество по хранене и диететика, ръководител на програмата “Лъкифит”-гр. Банско. Заедно с  проф. Божидар Попов вече 4 години са застъпници на балансирания режим на хранене, съчетан с умерена физическа активност. Благодарение на този начин на живот те наблюдават в своите клиенти положителни промени в общото състояние на организма - редуциране на телесните мазнини, понижаване нивото на лошия холестерол и триглицеридите, нормализиране нивото на кръвната захар, стабилизиране на кръвното налягане, повишаване на общия тонус и работоспособността. Тази успешна методика ще можете да ползвате вече и в Пловдив във фитнес и скуош клуб “Тотал Спорт”. Програмата  “Тотал Нутри”  ще е свързващото звено между всички физически активности , които се практикуват в центъра  и здравословната кухня на Лусиана Ямада в клубното бистро -  Food 4 Fun, което вече има десетки почитатели в града.
 “Целта ни беше да  съберем на едно място всичко необходимо, за да може всеки от нас, който си е дал поредното обещание към себе си, най-често на поредната Нова година, а именно да промени навиците си към по-качествен, здравословен начин на живот, придружен с естествена по-добра визия, настроение, самочувствие, да може да го изпълни. Тук И само тук, в “Тотал спорт”, това вече е възможно, казва собственикът на клуба Валентин Драгнев.  Първата стъпка за всеки, който се включи в програмата, получава анализ на теглото с професионален апарат. Той определя съдържанието на мазнини и вода в организма, мускулната маса, дава информация за обмяната на веществата. Втората стъпка е разговор с човека за неговите навици - хранителния режим, двигателната  му активност, някакви заболявания. Моята препоръка е да се направят и клинични изследвания на кръвната картина, които да определят хранителния статут. “Идеята е на базата на събраната информация да се определи индивидуален план за хранене и физическа активност на всеки”, казва Теодор Кордев. Той залага на редукция на теглото без крайни диети и без насилие над организма. Специалистът по хранене е отявлен противник на монодиетите и се придържа към максимата, че  “няма вредни храни, има вредни количества и вредни часове”. “Всъщност най-слабото място при всяка диета е приготвянето на храната, необходима за режима. Защото за един ангажиран човек е трудно да отделя час или два на ден за приготвяне на здравословна и разнообразна храна. Затова в Програма “Тотал Нутри” сме заложили и възможност за приготвяне на всички ястия от режима тук на място. Храната ще бъде не само здравословна, но и екзотична. Десертите и сладките неща също не са изключени”, казва Кордев. Ангажиментът за приготвянето на храната е на инструкторката по айкидо Лусиана Ямада, която превърна бистрото на клуба Food4 Fun в любимо място на клиентите на клуба, и доказа, че здравословната храна може да бъде изключително вкусна. В менюто са включени суши, прочутата японска супа мисо, салати с хомос, ястия на основата на киноа - много добре балансиран зърнен продукт от Южна Америка. “Хората, които досега не са спортували,  ще имат възможност да започнат с комбинирана гимнастика за подобряване на тонуса, а след това да се насочат към някой подходящ спорт  (физическа активност) - фитнес, аеробика, пилатес, йога или скуош. Всяка седмица ще им се прави тест, на базата на който може да се правят промени в индивидуалния им план. Но трябва да останат минимум един месец в програмата на “Тотал Нутри”, за да могат да си създадат режим и хранителни навици”, категоричен е Кордев.  “Тотал Нутри” може да подобри и качествата на активно спортуващите хора. 

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...