петък, 18 Януари 2019 02:32 ч.

Три начина да подпомогнем организма си след прием на антибиотик

16.01.2018   |   20:15
Прочетена: 703   |
Коментари: 0
Три начина да подпомогнем организма си след прием на антибиотик

В зимните месеци често боледуваме. Независимо дали сте почитател на антибиотиците, или техен противник, истината е, че понякога те са единственият вариант за лечение. За жалост, винаги са нож с две остриета. Препоръчително е да се погрижите за червата си след лечение с антибиотици, защото най-често употребата им засяга стомашно-чревния тракт. Има няколко основни стъпки, който трябва да предприемете в случай на проблеми със стомаха.

Първо си направете бульон от кокали и желатин. Понякога при приема на антибиотици се уврежда лигавицата на червата. Този бульон е храна, която има противовъзпалително действие и помага за излекуването на тази лигавица.

Следващата стъпка е да сложите край на преработените храни. Последното нещо, от което храносмилателната ви система има нужда в такива моменти, са консерванти, изкуствени подсладители и оцветители. Дайте на тялото си истинска храна. Консумирайте основно месо, зеленчуци и плодове. Извадете от менюто си всичко пържено и преработено. Наблегнете на полезните мазнини и прясно приготвената храна, която няма да тормози стомаха ви. Дайте почивка на храносмилателната си система и намалете приема на сладки храни и въглехидрати.

Друг полезен съвет при проблеми с функциите на червата е да приемате пробиотици. Те са полезни бактерии, които лекуват червата. Те подобряват чревната флора и възстановяват добрите бактерии в стомашно-чревния тракт, които след прием на антибиотик драстично намаляват. Киселото мляко е най-известният източник на пробиотици, който помага за регулиране на храносмилането. За да сте сигурни, че киселото мляко наистина ви действа благоприятно, специалистите съветват да го приготвите у дома.

Източник: rozali.com

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...