събота, 21 Юли 2018 01:21 ч.

Тръмп ядоса ООН, нарече Африка „мизерна дупка“

12.01.2018   |   19:26
Прочетена: 565   |
Коментари: 0
Тръмп ядоса ООН, нарече Африка „мизерна дупка“

Доналд Тръмп отново се изложи и този път с думите си сериозно ядоса ООН. Американският президент попитал в разговор вчера защо им е на САЩ да приемат имигранти от Хаити и държавите в Африка, които били "мизерни дупки"

Това изказване не може да се определи като друго освен като расистко, каза на пресконференция в Женева Рупърт Колвил, говорител на Върховния комисариат на ООН за правата на човека. Не може да наричаш "мизерни дупки" цели страни и континенти и поради тази причина цялото им население - което не е бяло - да не е добре дошло", каза той.

Изказването на Доналд Тръмп беше определено за шокиращо, срамно и расистко. Той изрази своите предпочитания откъде да са имигрантите. Така например президентът би приел такива от Норвегия, но не и от други африкански страни.

Белият дом не е направил опит да отрече думите на Доналд Тръмп. Няколко часа след излизането на информацията за себе си обаче самият Тръмп коментира своята постъпка. В социалната мрежа Twitter той написа: „Това не беше използваният език“.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5932
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...