сряда, 21 Март 2018 04:58 ч.

Тука има - тука нема зебра до Тримона

17.02.2017   |   16:09
Прочетена: 1115   |
Коментари: 1
Тука има - тука нема зебра до Тримона

 

Пешеходната пътека, разположена на края на ул. "Капитан Райчо" по посока хотел "Рамада Пловдив Тримонциум", е истинско изпитание за нервите както на пешеходците, така и за  шофьорите. Знак обозначаващ наличието на пешеходна пътека няма, но за сметка на това, в разстояние от 50 метра има две такива, сигнализира читател на Marica.bg

Едната пътека е на самия край на улицата, като част от нея излиза на платното на оживения бул. "Цар Борис III Обединител". Тя е с маркировка тип "Зебра", но с високи около 20 см. бордюри, което прави преминаването на хора с детски и инвалидни колички на практика невъзможно.

Пешеходната пътека, която реално се използва, е малко преди тази. Маркировката й се състои от големи бетонни плочи, разположени една до друга, имитиращи тип "Зебра", които се сливат с паважа и това ги прави невидими за водачите на МПС, което ежедневно поражда конфликти. Тази пътека е пригодена за инвалиди и майки с малки деца, защото и от двете  страни е със скосени бордюри и прави преминаването много по- удобно.

Нашият читател потърсил съдействие от Общината, откъдето му обяснили, че тази пешеходна пътека реално е нерегламентирана и трябва да се използва само онази в началото на улицата. Липсата на знаци пък оправдали с това, че няма как да се сложат такива, за да не стане струпване и това да затрудни допълнително шофьорите.

Е, питам аз, не е ли парадокс да има две пътеки: правени-недоправени, мислени-недомислени и реално ни едната да не е изрядна. Кога ще се вземат мерки?! Когато станем свидетели на поредния "нелеп" инцидент ли?!, гневи се пловдивчанинът.

Тука има - тука нема зебра до Тримона
Тука има - тука нема зебра до Тримона
Тука има - тука нема зебра до Тримона
Тука има - тука нема зебра до Тримона
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...