неделя, 21 Януари 2018 12:55 ч.

Търговската гимназия посреща учениците с потрошен тротоар

Ремонтът на ул. "Гладстон" е завършен преди година, но строителите отстъпиха кръстовището на колегите си, които действат на "Руски"
14.09.2017   |   13:55
Прочетена: 781   |
Коментари: 0
Търговската гимназия посреща учениците с потрошен тротоар

Учениците ще се спъват утре, минавайки по потрошения тротоар на кръстовището на бул. "Руски" и "Гладстон" точно до Търговска гимназия. Старите плочки са изкъртени отдавна, а нови не са сложени. До светофарната уредба са пръст и чакъл и особено хора с увреждания с риск се придвижват по пешеходната ивица. Ремонтът на ул. "Гладстон"  между "Руски" и ул. "Захари Стоянов" е завършен още миналата година. Тогава бяха изградени и нови тротоари от двете страни на пътното платно. Пред гимназията обаче са оставили "бяло" петно, вероятно с надеждата да го довършат, когато дойде редът на реконструкцията на бул. "Руски" покрай Бунарджика. Тя обаче е далече, доколкото може да се съди по темповете на ремонта в другите участъци.  

Тротоарът от източната страна на "Руски" между ул. "Гладстон" и "Преслав" все още не е завършен на сто процента. Най-рисковата отсечка е на кръстовището с "Преслав", където има два-три метра пръст вместо плочки, видя вчера екипът на "Марица". Пешеходното пространство е оградено и хората слизат на пътното платно, където една след друга препускат коли. Учениците минават оттук към училище"Алеко Константинов", а също така към Хуманитарната гимназия и ОУ "Петър Берон". 

От същата страна на булеварда, срещу Търговска гимназия, няма заслон на спирката, защото строителите не са довършили настилката. Автоматът  за продажба на електронни билети и карти е "паркиран" в уличката, но той и без това, както и всички останали, не работи. Рисково е и преминаването  на колелото на гарата при пресечката с бул. "Руски". На това място върви усилено ремонт и непрекъснато сноват камиони, тъй като се извършват изкопни работи, за да се положат нови тръби.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
749
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...