сряда, 16 Октомври 2019 01:44 ч.

Уволниха шефката на Фонда за лечение на деца

Д-р Тинка Троева извършвала системни нормативни нарушения
12.09.2017   |   19:13
Прочетена: 645   |
Коментари: 0
Уволниха шефката на Фонда за лечение на деца
Автор на снимката: MedicalNews

Фондът за лечение на деца има нов директор. От днес ръководството му е поверено на д-р Мариета Райкова. Това става ясно от съобщение на Министерството на здравеопазването.

Със заповед на здравния министър вчера е била освободена от длъжността директор на Фонда за лечение на деца д-р Тинка Троева поради системно нарушаване на нормативната уредба.

"Мотив за освобождаването на д-р Троева е системно нарушаване на Правилника за дейността и организацията на работата на Фонда, на реда за издаване на формуляр S2, регулярно заобикаляне на разписани процедури, сред които и притеснителната практика да се изискват становища от медицински специалисти, които не фигурират в списъка на утвърдените от министъра външни експерти към Фонда за лечение на деца“, съобщават от здравното министерство, цитирани от Дарик. Сигнал е изпратен до прокуратурата, допълват от институцията.

Д-р Тинка Троева застана начело на фонда през март, след като тогавашният директор на институцията проф. Владимир Пилософ напусна поста по искане на служебния здравен министър д-р Илко Семерджиев.

След смяната бе съобщено, че във Фонда са открити нарушения. Проф. Пилософ бе директор на Фонда за лечение на деца по-малко от година. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...