сряда, 18 Юли 2018 09:50 ч.

Униформени спасиха количка от отвличане

28.12.2017   |   18:10
Прочетена: 1678   |
Коментари: 0
Униформени спасиха количка от отвличане

Половин дузина служители под пагон взеха участие в извънредна операция по спасяването на количка, собственост на търговска верига. Екшънът се разиграл в ранните часове на 23 декември в пловдивския квартал „Христо Смирненски“. За нея разказа читателят на „Марица“ Стоян Китев, който по неволя е станал част от криминалния сюжет.

Всичко започнало малко след полунощ, когато Стоян и двама негови приятели се прибирали след купон. Близо до кръстовището на булевардите „Пещерско шосе“ и „Васил Априлов“ те намерили въпросната количка за пазаруване от намиращия се наблизо хипермаркет. „Това си е сбъдната мечта. Всички сме гледали филми, в които младежи се возят в подобна количка. Взехме я с нас и се запътихме в посока прелеза на „Пещерско шосе“, като и ние решихме да "покараме". Тъй като ни е по път, възнамерявахме да оставим количката на паркинга на „Кауфланд“, за да могат служителите да си я приберат“, твърди Китев.

Всичко се променило пред пощата в квартала, където младежите се спрели за няколко минути. Внезапно били приближени от служители на МВР, които по това време патрулирали из квартала с полицейски бус. Униформените явно забелязали случващото се и решили да сгащят момчетата на местопрестъплението.

Те обградили Стоян и приятелите му, поискали документите им и започнали кръстосан разпит за произхода на количката. Тъй като казусът им се видял сложен, извикали и подкрепление от Второ РУ, понеже случаят бил в техния обхват на действие. Пристигнали още униформени в патрулка.

„Работата стана дебела и явно нямаше да се размине просто така. Трябваше да ходим до районното, където да пишем обяснения", разказа Китев.

Младежите помогнали на униформените да качат количката в буса и всички дружно тръгнали към Второ РУ. В крайна сметка момчетата извършили „доброволното предаване“ на органите на МВР и количката била спасена.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5918
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...