петък, 19 Януари 2018 14:59 ч.

Ученичка удари учителка заради телефон

20.02.2017   |   18:07
Прочетена: 687   |
Коментари: 2
Ученичка удари учителка заради телефон

Ученичка от Попово е обиждала и ударила учителка по време на час след скандал заради мобилен телефон.
Екип на Регионалното управление на образованието в Търговище днес проверява случая, съобщи за БТА директорът на ОУ "Н. Вапцаров" Румен Рачев.

Спречкването между 14-годишната ученичка и преподавателката по химия е станало на 16 февруари. 48-годишната учителка е подала сигнала за инцидента в полицията на 16 февруари, потвърдиха от Областната дирекция на МВР в Търговище. Повод за спречкването е мобилен телефон.


Директорът Рачев разказа, че в учебното заведение има издадена заповед учениците да не ползват апаратите по време на занятия. Девойката обаче нарушила заповедта и учителката взела телефона й.

Ученичката станала от чина, започнала да обижда преподавателката и в спречкването я ударила.

Майката на 14-годишното момиче е в чужбина, бащата е в друг град, а за него се грижела баба му. Преди време девойката е имала спречкване с момиче от Селскостопанския техникум в града.

По случая е образовано досъдебно производство. Събира се допълнителна информация. За инцидента е уведомен и инспекторът от Детска педагогическа стая в Попово Ивайло Иванов.

След изясняване на обстановката, предстои да се вземе окончателно решение по случая, каза още директорът на училището.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
368
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...