сряда, 16 Октомври 2019 01:27 ч.

Учени: След 200 години животът на Земята ще е непоносим

17.01.2018   |   23:11
Прочетена: 1013   |
Коментари: 0
Учени: След 200 години животът на Земята ще е непоносим
Снимка: Така фантастите си представят колонизацията на други планети извън нашата система

Американски и британски учени са изпратили официално послание до Националната академия на науките на Съединените щати. В него те разказват кога животът на Земята ще стане неподходящ за хора и други бозайници, предадоха осведомителните агенции.

В своето изследване експертите посочват опасността от климатичните промени, които са неизбежни поради потреблението на енергия. То ще продължи да се увеличава дори при намаляване на емисиите на парникови газове в атмосферата.

Според техните данни, температурата в целия свят ще стане неподходяща за оцеляването на животните още към 2200-2400 години, независимо от спада в нарастването на населението на Земята, който ще започне около 2100 г.

Учените посочват също така и други рискове, които могат да доведат до залеза на цивилизацията. Сред тях ядрена зима, пандемия, сблъсък на Земята с астероиди, както и неочакваните последици от създаването на изкуствен интелект.

По-рано британският физик Стивън Хокинг прогнозира, че на Земята скоро ще настъпи непоносима жега като на Венера и човечеството ще изчезне до 2600 година. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...