понеделник, 19 Февруари 2018 05:50 ч.

Учителко любима, целувам ти ръка!

Бракът на френския президент с четвърт век по-възрастната Бриджит Троньо шокира и буди симпатия
14.05.2017   |   10:35
Прочетена: 2349   |
Коментари: 0
Учителко любима, целувам ти ръка!

Връзката между млад мъж и много по-възрастна от него жена отдавна не скандализира никого. Мадона и 22-годишният модул Хесус, танцьорът Каспър Смарт и 18-години по-зрялата Дженифър Лопес, Деми Мур и многобройните й завоевания с крехка младежка психика...

Дълъг е списъкът от звезди, влезли в отбора на т.нар. кугърки. Това е термин, обозначаващ дамите във връзка от типа „по-млад мъж с по-възрастна жена”. Ала шоубизнесът е едно, а политиката - съвсем друго. И макар в модерния свят двете сфери да имат много общо помежду си, към крайностите на политическия фронт винаги се е подхождало с повече консервативност, отколкото към ексцентричността на звездите.

Най-младият президент в историята на Франция Еманюел Макрон и най-възрастна първа дама Бриджит Троньо нямаше как да минат между капките. Възрастовата разлика между двамата, която е ни повече, ни по-малко от четвърт век, шокира и най-разкрепостените. Дори във Франция, където любовта е със статут на национален спорт.

Различното при Макрон и съпругата му е, че даже най-големите критици се отнасят към връзката им с известна симпатия. Може би защото новият френски президент е успял да създаде около себе си романтичен ореол. Той е влюбеният в учителката си младеж, който се бори за любовта, възмъжава и се връща на бял кон, за да я „открадне” от заможния й съпруг банкер. А е факт - не само французите, но и целият свят си пада по захаросани истории за принцове и изпепеляваща страст.

Разбира се, не всички застават на страната на любовта. 24-те години разлика във възрастта на първата двойка на Франция станаха причина за множество упреци и язвителни коментари. Повечето са насочени към „Биби”, както я нарича на галено Макрон, а основният е, че е завъртяла главата на бъдещия президент, когато е бил едва ли не дете. Но Бриджит е свикнала с нападките още от времето, когато родителите на Еманюел го пращат „на заточение”, за да я забрави. Французойката успя да преглътне дори прозвището „Барби в менопауза”, с което е окичиха медиите. Смя се при вида на карикатурата на "Шарли Ебдо", на която е изобразена бременна, а отдолу пише „Той може да прави чудеса”. Нито пък се обиди на безсолния майтап на пресата, че съпругът й ще вдигне пенсиите, когато дойде на власт.

Напротив, показа стил и чувство за самоирония. „Разчитам съпругът ми да победи, защото на следващите президентски избори ще бъда почти на 70”, пошегува се Бриджит Троньо.

Модерен брак: Тя на 40, той на 25

У нас все още приемаме за нормално жената във връзката да е по-млада от мъжа, а не обратното. И въпреки това двойките, в които мъжът е чувствително по-млад от половинката си, се множат. 

Представителите на силния пол, които си падат по по-зрели дами, виждат в тях не защита и опора, както е прието да се смята, а сродна душа, смятат психолозите. Според статистиката това важи с пълна сила за умните момчета, които преуспяват в точните науки. 

Ако през 1963-а само в 15% от съпружеските двойки в Европа и САЩ жената е била по-възрастна от мъжа, през 1998-а цифрата е почти двойна - 28 на сто. С всяка изминала година процентът расте, като при втори брак булката често се оказва по-възрастна от младоженеца. 

Напоследък дори смятаме браковете с по-млади мъже за модерни. В „класическия” случай 40-годишни жени да се омъжват за 25-30-годишни мъже и това отдавна не изненадва никого. Макар че обществото се отнася с пренебрежение и дори с насмешка към този тип връзки, според психолозите щастието им е напълно възможно. Най-важното условие е да се освободят от негативно влияние от страна на близки и роднини, смятат специалистите по връзки.

И у нас: Хвани си кака, да те отрака

Известните българки не останаха по-назад от Мадона и Деми Мур. Някои от тях си хванаха доста по-млади гаджета. Достатъчно е да си спомним сапунения сериал на Софи Маринова и 9 години по-младия от нея Дачо или историята покрай попфолк дивата Камелия, която хвърлила око на възлюбения си Цветин още докато бил в казармата. Според слуховете Мария Илиева също може да се похвали с многобройни мъжки трофеи в диапазона 20-25. И друга фолк звезда - Десислава, пробва с по-млад, но не й провървя и бързо се разочарова, а Юлияна Дончева и Стъки, които са с разлика 16 години в нейна полза, все още са щастливо женено.

7 съвета за дамите с младо гадже

1. Не се колебайте да се възползвате от всички достижения на съвременната индустрия за красота, но не прекалявайте! Щом е с вас, той ви харесва такава, каквато сте - не се променяйте драстично. 

2. Не ревнувайте или поне не го правете на глас! Дори да изпитвате подобно чувство, никога не изговаряйте мислите си. Опитайте да избягвате тази тема. Така не само ще изглеждате самоуверена, но и няма да му давате лоши идеи. 

3. За нищо на света не му споделяйте страховете си и веднъж завинаги забравете фразата: Стара съм, скоро ще ти омръзна и ти ще си намериш по-млада жена! 

4. Не обсъждайте с партньора си физиологията, целулита си, хапчетата, които пиете, козметичните процедури, на които се подлагате! Мъжете не обичат подобни разговори. 

5. Дайте си сметка, че каквото правите, го правите за себе си! Не гответе най-вкусните ястия само за да му угодите и не си купувайте скъпи дрехи, за да сте хубава само за него. Това е вашето лично женско щастие. Изживявайте го пълноценно! 

6. Правете секс - подмладява! 

7. Наслаждавайте се на това, че партньорът ви може да сменя ролите! Може да бъде и дете, и любим, и равноправен партньор.

 

Учителко любима, целувам ти ръка!
Учителко любима, целувам ти ръка!
Учителко любима, целувам ти ръка!
Учителко любима, целувам ти ръка!
Учителко любима, целувам ти ръка!
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3954
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...