вторник, 20 Март 2018 02:32 ч.

Феноменът 11/11 изстрелва Спас Гърневски в парламента

22.02.2017   |   14:29
Прочетена: 2769   |
Коментари: 13
Феноменът 11/11 изстрелва Спас Гърневски в парламента

Преференциите отново ще разбъркат листите и на тези избори. Само 7% са нужни, за да се промени спуснатата от партийната централа листа в район, в който партията вкарва повече от един депутат. За водач на листа ще трябва повече усилие, но отстрелването на втория е съвсем лесно. Още по-лесно ще стане, ако номерът на кандидата съвпада с номера на партията в бюлетината.

Спас Гърневски е един от големите късметлии на предстоящите избори. Бившият кмет и настоящ общински съветник от ГЕРБ може да стане депутат с преференция. Той е единадесети в бюлетината на ГЕРБ и неговият персонален номер съвпада с номера на партията в бюлетината. Така феноменът 11/11 може да проработи в полза на Гърневски.

В БСП „щастливка” е бившата общинска съветничка Минка Сърнешка. Социалистите се явяват на изборите под номер 10 в бюлетаната. А Сънрешка е десета в списъка с кандидати за 44-ия парламент.

Номерът на ДПС е 9, а девети в партийната листа е  Асен Рустем Ракип.

В партията на Веселин Марешки „Воля” късметът може да се усмихне на Цветелина Лучкова. Дамата е под номер 6 в бюлетината, какъвто е и номера на партията.

В Коалиция „АБВ- Движение 21” под номер 8 е Райна Пелева. Същият е номерът на коалицията за изборите.

Партията на Лютви Местан „ДОСТ” се явява на вота под фаталния 13-и номер. Фаталистът в листата е Мехмед Пастърмаджиев.

Феноменът 17/17 при Коалиция „Обединени патриоти- НФСБ, Атака и ВМРО”  няма да проработи, защото партийната листа е само от 11 кандидати.

 

Нито един кандидат за депутат от коалиция „ Реформаротски блок- Глас народен”   няма  да спечели при „късметлийско” пренареждане, защото листата е от 15 души, а номерът на коалицията е 21.       

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4389
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...