сряда, 18 Юли 2018 09:37 ч.

Фермери доказват продадени плодове и зеленчуци

Кампанията по прием на документи е от 2 до 31 януари
02.01.2018   |   17:04
Прочетена: 1223   |
Коментари: 0
Фермери доказват продадени плодове и зеленчуци

Държавен фонд „Земеделие стартира днес прием на документи за реализираните през 2017 година плодове и зеленчуци на пазара. Кампанията ще продължи до 31 януари. Фактурите и другите 6 вида счетоводни  документи се подават от кандидатствали по схемите за обвързано подпомагане производители на плодове, полски и оранжерийни зеленчуци.

Фермерите трябва да докажат минимални добиви и реализация на произведената продукция. За целта  е необходимо да подадат декларация по образец и да предоставят документи . Утвърденият електронен опис е достъпен за изтегляне от сайта на институцията. Към приложения файл е изготвена и инструкция за неговото попълване.

Попълненият опис по образец се подава до 31 януари 2018 г. на електронен и на хартиен носител, придружени от заверени копия на описаните документи. Те се приемат в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата - физическо лице или по адрес на управление на фирмата, ако бенефициентът е юридическо лице или едноличен търговец. При попълване на приложения файл не се обединяват редове, не се добавят работни страници и по никакъв начин не се променя формата на зададената таблица, уточняват от фонда.

 декларацията може да се отбелязва площ, на която се отглежда съответната култура. Информация се предоставя само за заявената за подпомагане в Кампания 2017 площ по схемите за плодове, полски зеленчуци и зеленчуци - оранжерийно производство.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5918
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...