сряда, 22 Януари 2020 13:29 ч.

Фоайето на Областна администрация става Камерна зала

18.01.2018   |   16:50
Прочетена: 6818   |
Коментари: 0
Фоайето на Областна администрация става Камерна зала

По инициатива на областния управител Здравко Димитров, фоайето на Областна администрация Пловдив ще се превърне в Камерна зала, за да приюти културни събития и мероприятия на творци от региона. Идеята е да бъде създадено ново пространство, в което да се реализират концерти, изложби и камерни театрални постановки.

Пространството е изключително подходящо за провеждане на културна събития и мероприятия. Стените са декорирани с великолепни мозаечни платна на Вълчан Петров и Димо Кенов, покривът е пирамидална стъклена Оберлихт конструкция, която дарява залата с постоянен достъп на естествена дневна светлина, а точно в средата е разположен уникален шадраван, дело на скулптора Димчо Павлов, който остана единственото негово произведение, изложено на обществено място.

Всички културни събития в новата Камерна зала, която разполага с много добра естествена акустика, ще се провеждат под егидата на Здравко Димитров, който неведнъж е засвидетелствал подкрепата и ангажираността си към хората на духа.

Официалното откриване на Камерна зала в Областна администрация ще се състои на 1 февруари с концерт на именития пловдивски тенор Ивайло Михайлов, който е сред инициаторите на проекта.

Събитието, което ще е с вход свободен, е с начален час 18.00 часа, а програмата е съставена от песните на Пучини. Акомпанимент на роял - Мария Калоферова. Областният управител отправя своята покана към жителите на Пловдив, които могат да се включат и в своеобразната анкета за име на новата Камерна зала.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...