четвъртък, 22 Август 2019 20:37 ч.

Фурна в Стария град става хлебна къща

25.11.2013   |   10:27
Прочетена: 2789   |
Коментари: 0
Фурна в Стария град става хлебна къща
Снимка: 500 000 лева за къщи в Стария град

Стара фурна в Стария град ще се превърне в постоянно действаща хлебна къща. Това съобщи за “Марица” Евгени Митев, координатор за България на Сдружение “Международен съвет на самодейните средища”, което е част от Мрежата хлебни къщи. За целта Община Пловдив е предоставила на сдружението изоставена от години фурна в близост до арменското училище. Имотът ще се реставрира със средства по европейски проект “Хляб за социална промяна”.
Хлебната къща ще е своеобразна точка на единство, където ще се запазват и развиват традициите за приготвяне на хляб на различните етноси в града.
Хора от различни възрасти, професии и произход ще могат свободно да месят и споделят хляб заедно, заяви г-н Митев. Той уточни, че в Пловдив работят успешно с Български червен кръст, давайки възможност на уязвими групи да бъдат интегрирани и социализирани чрез хлебна терапия. Очаква се хлебната къща в Стария град да отвори врати  следващата пролет.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...