сряда, 18 Септември 2019 11:00 ч.

Хеликоптер метна гранати по Върховния съд във Венецуела

Неизвестни метнаха 4 гранати по войниците пред сградата
28.06.2017   |   10:42
Прочетена: 710   |
Коментари: 0
Хеликоптер метна гранати по Върховния съд във Венецуела

Властите във Венецуела търсят нападателите, които атакуваха с хеликоптер Министерството на вътрешните работи и Върховния съд на страната. По-рано днес неизвестни откриха стрелба с автоматично оръжие по двете сгради, съобщава АР. Те хвърлили и четири гранати срещу Върховния съд.

Атаката е станала с хеликоптер Airbus Bölkow-105. Изстрелите по министерството са станали, когато на терасата му е имало прием по случай националния ден на журналиста. Там са се намирали около 80 души.

След това вертолетът потеглил към сградата на Върховния съд, където били метнати четирите гранати. Две от тях паднали сред войниците от Националната боливарианска гвардия, която охранява съда. Една от бомбите не се е взривила.

Призединтът Николас Мадуро нарече инцидента "терористичен акт" и нареди президентския дворец да бъде обграден от танкове и бронетранспортьори.

Министърът на комуникациите на Венецуела Ернесто Вилегас обяви, че атаката с хеликоптера може да е дело на ЦРУ.

Еърбъсът е бил откраднат от военната база "Ла Карлота" от служители на венецуелското разузнаване. Те са били пряко свързани със задържания по-рано полицейски инспектор Оскар Перес. /Марица.бг

Редакция и превод Росен САРЪМОВ

 

 

 

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...