петък, 20 Септември 2019 22:41 ч.

Хиляди се простиха с Фидел, брат му се закле да пази революцията

04.12.2016   |   08:14
Прочетена: 765   |
Коментари: 5
Хиляди се простиха с Фидел, брат му се закле да пази революцията
Автор на снимката: Reuters

Хиляди кубинци се събраха на площада „Антонио Масео“, за да почетат паметта на Фидел Кастро. Лидерът на Кубинската революция почина на 25 ноември. Траурният кортеж с урната с праха мупристигна в източния град Сантяго де Куба.

На митинга присъстваха президентите на Боливия и Венецуела Ево Моралес и Николас Мадуро, както и бившият държавен глава на Бразилия Дилма Русеф. Пред събралото се множество президентът на Куба Раул Кастро обеща, че ще защитава социалистическата революция на островната държава.

„Ние се заклеваме да защитаваме отечеството и социализма“, заяви Раул Кастро. Той също така отбеляза, че неговото правителство ще забрани улици или сгради да бъдат кръщавани на неговия брат Фидел, за да се спази желанието на бившия лидер личността му да не се бъде превръщана в култ. Държавният глава посочи, че на следващата сесия парламентът ще приеме закон, забраняващ, кръщаването на „институции, улици, паркове и други обществени места или издигането на статуи или други форми на изразяване на почит“ към лидера на Кубинската революция.

Хиляди се простиха с Фидел, брат му се закле да пази революцията

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...