петък, 19 Януари 2018 14:56 ч.

Хомеопатия за растения показват на пловдивчани

21.02.2017   |   18:11
Прочетена: 468   |
Коментари: 0
Хомеопатия за растения показват на пловдивчани

Любителите на биодинамичното земеделие от Рудолф Щайнер се събират в Пловдив на паралелен на АГРА форум. За него от Лондон ще пристигне Таня Благоева, която е първият български биодинамик, обучаван от преки ученици на Щайнер.

 

Биодинамичното земеделие не се признава от официалната наука. То синхронизира обработването на земята и отглеждането на растенията с фазите на Луната и естествените процеси в природата. Щайнер учи как да се приготвят нехимични лекарства и как да се получава добър добив без торове. Въпреки че е алтернативно, това земеделие привлича все повече представители на аграрната наука и такива са организаторите на този форум.

 

Сред темите ще бъдат нетрадиционна обработка на почвата, магнитното въздействие върху реколтата, ползването на сребърни и медни йони като естествени лечители на земята, хомеопатия за растения и други.

 

У нас биодинамичното земеделие се възприема от хора, които държат на природните храни и обработват малки площи, коментира организаторът на форума доц. д-р Веселин Дочев. Най-големият производител на този принцип е дългогодишният агроном Мими Найденова, която отглежда над 1000 дка етерично-маслени култури по Щайнеровия способ./Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
368
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...