сряда, 16 Октомври 2019 01:30 ч.

Хора от цял свят се обявиха против Луковмарш в София

27.11.2017   |   14:42
Прочетена: 628   |
Коментари: 0
Хора от цял свят се обявиха против Луковмарш в София

Организацията на евреите в България „Шалом“ и Световната еврейска общност стартираха подписка против провеждането на "Луковмарш" в София през февруари следващата година.

Двете организации призовават държавните институции и общински власти в София да положат необходимите ефективни усилия за възпрепятстване на плановете за провеждане на "Луковмарш".

До момента в онлайн подписката са се подписали над 4000 души от различни краища на света Сред тях има хора от Канада, Кралство Нидерландия, Бразилия, САЩ, Израел, Великобритания и Аржентина. Организаторите смятат да връчат подписката на премиера Бойко Борисов

През първата половина на 2018 година България ще поеме Председателството на Съвета на Европейския съюз. Престижното водещо място на страната ни в блока през този период ще означава тя да поеме ролята на лидер, който отстоява споделените ценности на Европейския съюз, сред които са толерантност и заклеймяване на екстремизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация", коментират от "Шалом" и добавят:

Ще бъде огромна политическа грешка за страната ни, явяваща се столица на Европейския съюз, да разреши провеждането на нощно шествие с участието на хиляди черноризци със запалени факли, поддръжници на личност и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история на 20-ти век – времена, които в действителност създадоха нуждата от Обединена Европа като гарант катастрофата да не се повтори".


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...