събота, 17 Ноември 2018 15:04 ч.

Хървати топят Пешалов, че си продал медалите

23.04.2009   |   16:44
Прочетена: 653   |
Коментари: 0
Хървати топят Пешалов, че си продал медалите

Роденият във Ветрен първи олимпийски шампион Николай Пешалов бил обявил за продан колекцията си от медали, съобщиха сензационно хърватските медии. Според местни журналисти легендата в щангите бил безработен и се принудил да разпродава отличията си в интернет сайт, за да храни семейството си. Пешалов живеел в Пазарджик в пълна мизерия и преживявал с помощи, събирани от бившия му клуб “Битумина”, тръбят медиите в Загреб.
Пред “Пазарджишка Марица” легендарният спортист заяви, че това са пълни безумия. Ваши колеги изпълняват някаква политическа поръчка, заяви щангистът. Това била персонална атака на политическа основа, но е сложно за обяснение. Много хора ми завиждат и у нас и в Хърватия, обясни Пешалов.

Той поясни, че доскоро се е състезавал и не може да се оплаче от финансови проблеми. Преговарям да поема юношеския национален отбор на Хърватия. Имам собствен тристаен апартамент в София, както и имоти във Ветрен. Всичко около мен е нормално, обясни Пешалов. Той заяви, че “Пазарджишка Марица” е първата родна медия, която го търси за коментар. Тук може и да са ме забравили, но в Хърватия съм на почит.
Все пак им донесох първото олимпийско злато, заяви “джобният Херкулес”, който развенча на олимпиадата в Сидни щангиста на миналия век Наим Сюлейманоглу.

ВИЗИТКА
Николай Пешалов е роден във Ветрен на 30 май 1970 година. За България печели две олимпийски отличия - през 1992 година е вицешампион в Барселона, а след още четири години е трети в Атланта. В кариерата си има девет европейски и три световни титли. Върхът в кариерата му е златният медал в Сидни 2000 година, спечелен в епична битка с Наим Сюлейманоглу.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7306
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...