четвъртък, 22 Февруари 2018 10:47 ч.

Цветан Василев и още 17 с обвинения за КТБ

22.02.2017   |   12:53
Прочетена: 827   |
Коментари: 6
Цветан Василев и още 17 с обвинения за КТБ

 

Екипът от прокурори и следователи на Специализираната прокуратура по досъдебното производство “КТБ“ приключи действията по разследването, съобщиха от ведомството. По делото са привлечени като обвиняеми 18 лица, като окончателни и прецизни обвинения, описани в над 5000 страници, са предявени на всяко от обвинените лица.

Разпитани са повече от 400 свидетели. Изготвени са  90 експертизи от 27 вещи лица. Обемът на събрания  доказателствен материал, заедно с веществените доказателства и приложенията, надхвърля 1000 тома.

На 21 февруари 2017 година започна предявяването на материалите по делото на обвиняемите и техните защитници.

Като обвиняеми по делото са привлечени Цветан Василев, Снежанка Велева-Стефанова, Маргарита Голева, Александър Пантелеев, Красимир Хаджидинев, Георги Христов, Мария Димова, Елка Стойкова, Рангел Стойчев, Илиан Зафиров, Георги Зяпков, Цветан Гунев, Румен Симеонов и Славияна Данаилова-Велева.

Реализирането на правомощията на прокурора по чл.242 ал.1 от НПК /вкл. и повдигане на обвинение с обвинителен акт/ зависи от времето, в което обвиняемите и техните защитници ще се запознаят с материалите по делото, както и от техния добросъвестен подход.

Специализираната прокуратура е в готовност да внесе обвинителния акт след предявяване на материалите по разследването.

Действията по разследването по делото „КТБ“ приключиха в кратки срокове предвид изключителната фактическа и правна сложност на казуса. Поради обществената значимост и интереса на огромен брой български граждани към хода на досъдебното производство, както и наложената от ръководството на Прокуратурата на Република България политика на откритост пред обществото за работата на институцията, след  разрешение от наблюдаващите прокурори, ще публикуваме пълния текст на предявените обвинения от Специализираната прокуратура по делото КТБ.

В момента се извършва техническа обработка на постановленията за привличане, за заличаване на личните данни и банковата информация в тях. Обработват се всички над 5 000 страници постановления за привличания.

Поради това обвиненията, със заличени лични данни, ще бъдат публикувани в следващите дни, оповестиха от държавното обвинение.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4011
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...