събота, 22 Февруари 2020 18:46 ч.

Цветан Цветанов: Смяната на Соня Найденова е провокация срещу Борисов

21.01.2016   |   08:37
Прочетена: 402   |
Коментари: 0
Цветан Цветанов: Смяната на Соня Найденова е провокация срещу Борисов
Автор на снимката: БНТ

"Смяната на Соня Найденова е сред опитите за провокация към премиера Бойко Борисов", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ.

Това е, което остава като усещане след ожесточената словестна битка между представители на ВСС, но не мога да коментирам промените в един независим орган като ВСС. Важно е да се знае, че имаме ясна позиция от ГЕРБ за съдебната реформа. Трябва да се приема актуализираната реформа и всичко свързано с нея, обясни Цветанов.

Не мога да коментирам защо премиерът не казва от кого е смс-а. Не мисля, че това е най-важното в обеществото. Той има по-важна работа, важни срещи и посещения. Цели се да се отклони вниманието от важни неща, смята бившият вътрешен министър.

По повод искането на оставката на Румяна Бъчварова от КРИБ Цветанов заяви, че МВР е консервативна система, в която всеки опит за радикални промени води до вътрешни сътресения и опити на партиите да нападат политическото ръководство на правителството.

Предстои до седмица да се представят законодателните промени в МВР. МВР вече не издържа на поредните реформи и трябва да има дългосрочна визия, обясни Цветанов.

Създаде се ситуация обществото да се настройва срещу служителите на МВР, но трябва да бъдем партньори, а не да застрашаваме националната сигурност, каза още той.

Аз знам в какво състояние получихме сектор "Сигурност" 2009 г. след управлението на БСП - напълно демотивирани. Всички дела бяха прехвърлени към ДАНС и това създаде възможност много дела да бъдат приключени, припомни бившият вътрешен министър.

Той каза, че действително има увеличаване на битовата престъпност и на кражбите на МПС-та, но призова партиите да не си правят пиар чрез тези проблеми.

Полицейският състав е доста намалял. Вакуумът ще се увеличава, защото подготовката на младите полицаи е продължителна, а много опитни напускат заради несигурността в системата. Аз съм убеден, че във всяка институция кадровият проблем е най-сериозен. Това посочи като една от основните причини за голямата престъпност във Врачанският край Цветан Цветанов.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...