четвъртък, 20 Февруари 2020 09:54 ч.

Цвета Караянчева: Стига хамалски език в парламента

Време е да намерим добрия тон и да спорим за важните политики, а не да политиканстваме на висок глас
20.11.2017   |   15:08
Прочетена: 739   |
Коментари: 0
Цвета Караянчева: Стига хамалски език в парламента

Не е добре опозицията да отсъства от залата. От началото на това народно събрание има напрежение и брутални изрази. Направо хамалски език се използва. И аз съм използвала такъв език. Няма да скрия. Не бива да го правим толкова остро. Овладявам този език. Не приляга на един зам.-председател да използва такъв език. Овладявам се, трудно е. Трябва да намерим добрия тон и да спорим за политики.  

Виновни сме и ние като ръководство. Трябва да намерим добрия тон и да спорим за политики. Накрая нещата се изтърват. Репликата на Димитър Главчев е вследствие на натрупаното напрежение. Не успя да овладее ситуацията.  

Но Димитър Главчев постъпи държавнически, подкрепям го, но не исках да подава оставка. Г-н Главчев ще остане като народен представител и като експерт. Защото той имаше намерение да напусне парламента. Същото се отнася и за господин Добрев - той е човек, който може да бъде полезен.

Ако има някакви сигнали, те могат да се предадат на съответните органи. Но е много по-лесно да го кажеш по телевизията. Кажеш го и край, без доказателства! А какво ще кажем за проф. Петров? Кой ще му се извини на него?! 

Заемането на тази позиция се случи за много кратко. Сутринта на председателския съвет обсъждахме какво да се случи. Бях с Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Димитър Главчев и говорихме как трябва да постъпим.

После дойдоха и представители на другите политически сили. Тогава усетих, че господин Главчев ще постъпи държавнически и ще напусне поста. Да, оставката на Главчев има общо с идването на председателя на ЕП Антонио Таяни в България и лидерите на всички политически сили от Европарламента във вторник.

Той е добър председател и има необходимите качества. Ситуацията, в която се намирахме, беше доста сложна и той наистина постъпи държавнически. В мен имаше колебание дали той трябва да подаде оставка. Той е добър председател, има качествата и можеше да продължи и да се справи. Ситуацията беше доста сложна. В един момент усетих, че  ситуацията отива към моето име. 

Изпитвам известен страх. Нямах време да размисля. Нямаше с мен предварителен разговор за поста. Скочих в нещо, за което нямах много време да размисля.

Много притеснени са моите хора в Кърджали.  Страхуват се да не ме загубят като народен представител на тези конкретни българи. И искам да кажа, че няма да ги забравя.  Продължавам да мисля за тях. 

Демокрацията не е заплашена, както се опитва да внуши опозицията.

Не бих искала да има брутални изказвания и да се налага да взимам по-сериозни мерки, за да отстраня някой депутат от залата. Поведението ни в парламента е пример за поведение и в обществото. Там са ни изпратили българските избиратели и ние трябва да покажем достойно поведение, да има добри политики в името на българския избирател.

И затова, когато има нещо добро от опозицията, което се предлага, то трябва да бъде прието или поставено на дебат.  Мога да се справям със ситуации. Когато трябва, ще бъда твърда, когато трябва - и по-мека. Надявам се понякога и хуморът да ми помага в залата и в тежки ситуации да успявам с шеги да ги преодолявам. /Марица.бг

Цвета Караянчева: Стига хамалски език в парламента
Цвета Караянчева: Стига хамалски език в парламента

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...