понеделник, 14 Октомври 2019 15:02 ч.

Чакат ни високи сметки, ако се топлим само на ток

09.01.2018   |   07:37
Прочетена: 2043   |
Коментари: 0
Чакат ни високи сметки, ако се топлим само на ток

Гражданите, които се отопляват основно на електричество, са с най-високи фактури за месец декември 2017. Определящ фактор за консумацията е начинът на отопление на клиентите. При абонатите на "Топлофикация" сметките за ток са значително по-ниски. В планинските райони, където традиционно се използват дърва за огрев, потреблението също е по-малко в сравнение с други области в страната, където основният начин за отопление е чрез електроенергия, коментират от ЕVN.

Специалистите напомнят, че особено през зимата важно значение за консумацията на електроенергия и от там за размера на фактурите имат редица фактори. За основен такъв се определя интензитетът на потребление за всеки клиент и  домакинство. Също от значение е броят на живеещите и помещенията в жилището, както и състоянието на сградата и особено външните стени и дограмата. Съществено значение оказват и електроуредите, които  се използват, и тяхната енергийна ефективност, напомнят от EVN.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...