неделя, 23 Февруари 2020 07:13 ч.

Шефът на ВМЗ: Документацията ни е държавна собственост

02.10.2017   |   17:23
Прочетена: 611   |
Коментари: 0
Шефът на ВМЗ: Документацията ни е държавна собственост

Премахването на посредници при търговските сделки във Военно-промишления комплекс гарантира както по-голяма възможност за оперативна работа, така и опазване на фирмената тайна, това заяви изпълнителният директор на ВМЗ ЕАД – Сопот д-р инж. Иван Гецов. При изпълнение на своите договори "ВМЗ" ЕАД - Сопот работи с техническа документация, която е държавна собственост, и стриктно следи за нейното използване и разпространение. Реализацията на продукция с качество, каквото дава държавното дружество, може да разработва само предприятие, което има такава документация.

Действията на държавата по премахване на посредниците при търговските сделки предполагат също повишаване печалбата на  предприятията от Военнопромишления комплекс и реинвестиране - в нови технологии, в подобряване условията на труд, закупуване на нови машини, усвояване на нови продукти с по-висока добавена стойност.

Параметрите на договорите, подписани без посредници, позволяват постигане на по-високо ниво на печалби, а за най-големия български производител на специални изделия - и получаване на продукция на по-ниска цена.

Доказателство в подкрепа на правителствената политика по отношение на ВПК е Меморандумът, подписан между "ВМЗ" и сръбска фирма-производител. Българският военно-промишлен комплекс може да работи без частни посредници при оръжейните сделки, коментира д-р инж. Иван Гецов. Тази позиция бе оповестена от премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Емил Караниколов. Ръководството на дружеството благодари на правителството за подкрепата, която получаваме. Очакваме резултатите от проверката, за която наши работници и служители настояха - за сключените договори и проведените процедури за последните 10 години, за използването и разпространяването на поверителна техническа документация.", заяви изпълнителният директор на ВМЗ ЕАД  д-р инж. Иван Гецов.

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...