понеделник, 16 Юли 2018 19:31 ч.

Шефът на КЕВР: Без скок на парно и ток до 1 април

03.01.2018   |   12:06
Прочетена: 408   |
Коментари: 0
Шефът на КЕВР: Без скок на парно и ток до 1 април

До 1 април, когато е краят на отоплителния сезон, цените на парното отопление и електрическата енергия няма да бъдат увеличавани. Това увери в интервю за БТА председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране доц. Иван Иванов.

Според него водният сектор от години е бил недофинансиран,  което не е позволило да се подобри качеството на питейната вода. По думите му по-същественото увеличение на ВиК услугите, което стана факт в  края на 2017 г., трябва да навакса липсата на каквито и да било инвестиции в предшестващ дългогодишен период. В следващите 4 години ще има ценови корекции, които ще бъдат много по-малки.

Председателят на КЕВР счита, че след 5 години България ще има напълно либерализиран пазар на електроенергия,  което ще създаде конкурентна среда и няма да позволява резки скокове на цената на електроенергията. Според Иван Иванов енергийният сектор в последните години се стабилизира.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5901
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...