събота, 22 Февруари 2020 17:57 ч.

Шефът на полицията хвърли оставка. Защо?

Вътрешният министър Румяна Бъчварова назначи на поста старши комисар Христо Разсолков
20.08.2015   |   10:35
Прочетена: 2209   |
Коментари: 11
Шефът на полицията хвърли оставка. Защо?
Снимка: Пламен Узунов

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Пламен Узунов хвърли оставка. Вчера следобед той лично е подал рапорта си за напускане пред вътрешния министър Румяна Бъчварова.

„Да, пуснах рапорт да бъда освободен от заеманата длъжност. Напускам и системата на МВР”, потвърди пред "Марица" Узунов. Той обаче отказа да посочи причините за напускането си.   

От днес шефския пост в Областната дирекция на МВР под тепетата заема старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на ОДМВР - Благоевград. Рокадата беше оповестена официално снощи от пресцентъра на вътрешното ведомство.

Повод за смяната на полицейския връх в Пловдив станаха множеството катастрофи и фактът, че по брой жертви на пътя изпреварваме дори столицата. Чашата преля скандалът около разследването на мелето на бул. "Никола Вапцаров” на 12 август вечерта. Тогава 24-годишният шофьор Милан Дивеков уби на зебра 63-годишния Димитър Димитров, след което младежът беше пуснат да се прибере, вместо да бъде задържан. По случая тече и разследване от вътрешния отдел на министерството.
Вчера срещу действията на пловдивската полиция по случая се обяви и главният прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата четете в днешния брой навестник "Марица"


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...