вторник, 20 Август 2019 00:52 ч.

Ще оцелее ли глиганът Пурко? Дебнат го 40 цеви

200-килограмовото диво прасе опустошава ниви и оризища пета година
06.10.2016   |   15:33
Прочетена: 1160   |
Коментари: 2
Ще оцелее ли глиганът Пурко? Дебнат го 40 цеви
Снимка: Душманите на Пурко

Мега лов на глиган гигант организират в събота двадесет елитни авджии от ловната дружинка в Съединение. Дивото прасе пета година тормози стопаните в района, опустошава царевични ниви и оризища.

Местни хора са успявали да го зърнат няколко пъти, виждали са и дирите му  и казват, че сигурно тежи над 200 килограма. Зевзеци са го кръстили Пурко - на героя на Тодор Колев от филма "Господин за един ден", който размени козата на семейството за "малкия слон от Странджа планина". 

"Дивите прасета рядко слизат в полето, обичат да ходят до оризищата, но после се връщат в гората. Пурко обаче явно вече е остарял и му харесва да се крие в горичките наоколо", казва шефът на ловната дружинка в Съединение  Гено Чобанов. Той твърди, че колегите му от Кръстевич често намирали ориз в стомаха на отстреляни глигани в района. 

По голямоконарските полета обичат да гърмят министри, депутати, бизнесмени, адвокати, полицаи, съдии. Там по традиция откриват лова бившият министър на вътрешните работи Йордан Бакалов, ексшефът на НСО Ангел Антонов, бившият полицейски шеф, сега хотелиер Илиян Йорданов, бившият депутат от ГЕРБ Антоний  Йорданов.  

Членове на дружинката са 12 депутати от всички парламентарни групи, бизнесмени, сред които Георги Мутафчиев, Миролюб Столарски. Бизнесменът Атанас Червенков-Райфъла, който е клиент на съда, също се е подвизавал там, но заради издънки е изключен.

По сценарий ловът в събота ще стартира в 6 часа първо с отстрел на диви патици на малкия язовир на Съединение. После топавджиите ще приготвят бренекета и нарезно оръжие в търсене на Пурко. Ако имат слука и гръмнат прасето, ще бъде направена първо проба от месото за трихинелоза.

Големият купон се планира за следващата събота. Тъй като ловната хижа е на полето и вече е студено, мухабетът ще бъде в заведение в Съединение.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...