четвъртък, 19 Юли 2018 14:51 ч.

10 изпитани средства срещу махмурлук

Тежкото състояние след препиване не е наказание Божие, а логична последица
03.01.2018   |   08:01
Прочетена: 591   |
Коментари: 0
10 изпитани средства срещу махмурлук

Махмурлукът е неминуемо явление в серията от празници и понякога препилият се чувства толкова зле, че си мисли, че е обект на наказание Божие. Но както се казва в един стар виц: Няма нищо такова, махмурлукът е логична последица. А сега 13 изпитани средства за ликвидиране на тази последица, обобщени от postvai.com. 

1.  На следващия ден, ако ви боли главата, имате няколко възможности, една от които е да пиете още! Клин клин избива! Забравете всички дроги - от алказалцер до аспирин. Просто ударете една голяма бира и ще сте свежи като разгонен хамстер, но не забравяйте, че неправилното изтрезняване води до поредното пиянство.

2. Ако все пак сте прекалили сериозна вечерта, препоръчваме да си пригответе (ако все още можете сам) следната изтрезвителна рецепта: към един жълтък добавете няколко капки растително масло, няколко лъжици доматен сок, щипка сол и черен пипер. Пийте и чакайте изтрезняването, за да направите по-сериозен анализ на стореното.

3. Ако не можете сам да се обслужите, някой друг може да смеси за вас една-две чаши содов разтвор (чаена лъжица сода в чаша вода), таблетка аспирин и две три таблетки активен въглен. Една таблетка активен въглен се дава на 10 кг живо тегло. Действа невероятно бързо.

4. На сутринта си вземете контрастен душ, изпийте чаша зелев сок или айрян и излезте на чист въздух. Всичко това е супер, ако, разбира се, жена ви не ви е изпратила на чист въздух още с прибирането вечерта.

5. Пийте зелева чорба, кисело мляко, яжте кисели краставички, лимони, киселец. Може да не ви мине главата, но поне няма да ви се драйфа толкова.

6. Не забравяйте за гореща шкембе чорба -  амброзия за вашите черва.

7. Спете! И без това няма да свършите нищо смислено през този ден, но живот без проблеми не е интересен. Започнете с едно силно кафе и ледена вода - глътка по глътка. Кафето е антиотрова за алкохола. В крайна сметка както казват - две спанета и две сранета и сте като нов, освен ако не се успите за работа.

8. Намерете си занимание! На женените проблемите са им решени. Когато ви гръмне главата, махмурлукът ще си вземе багажа и доброволно ще се изнесе от черепа ви. Ако това не помогне, вземете витамин С, разтворими витамини с минерали.  При аритмия панангин или паматон и чай от мента, мащерка, жълт кантарион. Може да пробвате и китайския чай за изтрезняване.

9.  Може да пробвате дори зелен чай с лимон или витамин С със студена минерална вода, изпита на големи глътки. Това направо ще ви изкара от гроба.

10. Може би ще ви стане малко по-леко, ако прочетете стихосбирката „Алкохолна лирика“, и помнете: най-великите открития са дело на пияни умове.

10 изпитани средства срещу махмурлук
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5925
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...