сряда, 18 Юли 2018 09:45 ч.

1000 лв. глоба за скъпия томограф в Онкото

Санкцията срещу бившия управител Красимир Вальов е от Агенцията за държавни поръчки. На ход е прокуратурата
29.12.2017   |   13:03
Прочетена: 2747   |
Коментари: 0
1000 лв. глоба за скъпия томограф в Онкото

Бившият управител на Онкодиспансера Красимир Вальов ще трябва да плати глоба от 1000 лв. за нарушение на Закона за обществените поръчки в процедурата за доставка на скъпия томограф. Санкцията е наложена от Агенцията за държавна финансова инспекция и вече потвърдена от две инстанции, като решението на Пловдивския административен съд от 21 декември 2017-а е окончателно.

Става дума за подробната информация по техническите спецификации, на които трябва да отговаря томографът, за чието закупуване Онкото обяви конкурс. Въпросните данни не били публикувани в изискуемия по закон 5-дневен срок. "Конкретният случай е едно явно олицетворение на нарушение на обществените правила по равенство на участниците във всеки един от случаите на провеждани обществени поръчки, което е свързано и със силни обществени реакции от всички обществени слоеве, изискващи конкретни мерки спрямо нарушителите", гласят мотивите  на Административния съд, с които глобата е потвърдена.

Сделката за въпросния томограф, чиято цена е 950 000 лв., е предмет на разследване от Върховната касационна прокуратура. Съмненията са, че цената е била надута умишлено, с което Комплексният онкологичен център е бил ощетен с над половин милион лева.

1000 лв. глоба за скъпия томограф в Онкото
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5918
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...