вторник, 18 Февруари 2020 14:48 ч.

12 нови занаятчии има вече в Пловдив

12.12.2017   |   14:53
Прочетена: 996   |
Коментари: 0
12 нови занаятчии има вече в Пловдив

В деня на Св. Спиридон 12 пловдивски занаятчии бяха официално посветени с майсторска степен. Най-младият сред тях е 28-годишният Кирил Петракиев. Той изработва български народни музикални инструменти.

Наследил от баща си занаята, той се занимава вече 7 години с това. Отличеният с майсторска степен по гайтанджийство Иван Тонев е най-възрастният сред посветените тази година. А голямата изненада на събитието беше присъствието на здравния мениджър и бизнесмен Невен Енчев, чиято нова професия е ювелир. Заедно със своите колеги по занаят той също получи майсторско свидетелство от шефа на регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева. Сред участниците имаше и 6 калфи със свидетелства за изработване на накити, изделия от кожа, художествено плетиво и ножарство.

След преминаване на празничното шествие от Етнографския музей през Стария град, участниците бяха посрещнати в църквата “Св. Петка”, където официално се откри параклис в чест на “Св. Спиридон” – закрилник на занаятчиите.

 

 

12 нови занаятчии има вече в Пловдив
12 нови занаятчии има вече в Пловдив

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...