понеделник, 21 Януари 2019 12:18 ч.

Стартира "Сцена на кръстопът", 200 артисти играят в Пловдив

10.09.2017   |   08:26
Прочетена: 1628   |
Коментари: 0
Стартира "Сцена на кръстопът", 200 артисти играят в Пловдив

Над 200 артисти от 18 театъра от четири държави идват на фестивала "Сцена на кръстопът". Откриването е на 10 септември от 19 часа със спектакъла на Пловдивския театър "Руски мармалад. Post Cheкhov". 

С 21-то си издание форумът навлиза във зряла възраст, затова в програмата са подбрани най-интересните и любопитни представления от театралната сцена в България, а и от международната, каза селекционерът Богдана Костуркова. Тя допълни, че е изключително щастлива, че е част от екипа на форума, защото обича Пловдив - града, за който театърът е потребност.

Мотото на фестивала тази година е "Театъра: Пътят", но като че ли всички представления са подчинени на любовта във всичките й вариации. Публиката ще види огромно жанрово разнообразие - от класическа драматургия, през оптически илюзии, цирк, мюзикъл за възрастни, драма, комедия. Ще има и няколко съпътстващи събития, посветени на големите имена на българската театрална сцена.

10 септември е знакова дата за България, за българския театър, и за българското изкуство въобще. Фестивалът "Сцена на кръстопът" е най-големият театрален празник в България. За нас той е вече нещо нормално, но не бива да забравяме, че е плод на много труд, любов, усилия, каза и директорът на Пловдивския театър Кръстю Кръстев.

Заместник-кметът по култура и туризъм инж. Александър Държиков обеща, че екипът му ще помага и занапред за случването на театралното събитие и припомни, че през годините Пловдив е посрещнал над 400 представления на наши трупи и над 50 чуждестранни спектакли.

Тази година градът ни ще се радва на артистите от НТ"Иван Вазов", ТР "Сфумато", театър "Българска армия", МТ "Николай Бинев", театър "София", Театър 199, Столичен куклен театър, театрите "Възраждане" и "Азарян", ДСТ "Алеко Константинов", Бургаския, Русенския, Плевенския и Хасковския театри. Ще гостуват и студентите на проф. Стефан Данаилов, както и трупи от Англия, Украйна и Турция.

Вестник "Марица" е медиен партньор на събитието.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...