вторник, 20 Февруари 2018 03:35 ч.

3000 евро на квадрат за жилище в Пловдив

Мезонетът суперлукс е в нова кооперация на едно от тепетата
22.02.2017   |   17:22
Прочетена: 5827   |
Коментари: 5
3000 евро на квадрат за жилище в Пловдив
Снимка: Имотът бил на едно от пловдивските тепата

Пловдив е напът да постави нов рекорд на имотния пазар. Най-скъпото жилище под тепетата закова 3000 евро/ кв. м, твърдят брокери от местна агенция за имоти, която го предлага ексклузивно. Жилището е тип мезонет и се намира на върха на луксозна жилищна кооперация на един от пловдивските хълмове - издават част от екстрите брокерите. И е обзаведено по последната мода в дизайна на градските жилища. На фона на тази ултра оферта обаче търсенето на луксозни имоти в града с цел закупуване остава слабо. Брокери казват, че по-голям е интересът към имоти, които се отдават под наем.

Няколко критерия определят луксозността на един имот, обясняват специалисти. Те са категорични, че локацията е на първо място по значение. Луксът зависи още от начина на изпълнение на сградата и обзавеждането  (със скъпи материали и мебели). Запознати посочват като важна и персоналността - например историческото или архитектурно значение на сградата дават допълнително усещане за изключителност на един имот. Затова цената им е твърде специфична и се определя конкретно за даден имот. Луксозните имоти е трудно да се вкарат в граници, коментира шефа на RE/MAX Advantage, Пловдив - Георги Димитров. За град като Пловдив той посочва следния диапазон в цените - от 1000 до 3000 евро за квадратен метър.  

В последните 1-2 години нова тенденция обръща пазара - и това са луксозните къщи под наем. Тези имоти са атрактивни за мениджъри от средни и високи позиции. Обикновено те работят в чуждестранните фирми, локализирали своя бизнес около града. Търсене има и от пристигащите тук чужди инвеститори, които търсят възможности да позиционират бизнеса си в или около града на тепетата. В Пловдив най-често няма какво да предложим, твърдят от агенциите. Подобни оферти обаче излизат от селата в Родопската яка. Наемите на тези къщи вървят от 1000 до 2000 лв. месечно според квадратурата и обзавеждането, обясни Димитров.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3973
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...