четвъртък, 18 Януари 2018 19:47 ч.

357 заключени в мистериозна къща насред Пловдив

23.01.2015   |   12:21
Прочетена: 4368   |
Коментари: 1
357 заключени в мистериозна къща насред Пловдив

"Къщата на загадките" - това е най-новото предизвикателство пред пловдивчани, които искат не само да се забавляват, но и да се научат да работят в екип и да повярват, че могат да се справят с всякакви изпитания.

Правилата на играта са съвсем прости. Всеки участник събира отбор от два до петима души, чиято единствена цел е да намерят изход от мистериозната къща. Те разполагат само с 60 минути, за да преминат през всички изпитания.

По пътя към изхода се сблъскат с многобройни ребуси, загадки и пъзели, които трябва да решат в екип, за да стигнат до заветния финал. Това се постига чрез използване на логика, търсене на улики и използването на уникални предмети в стаята, чрез които играчите да преминат през препятствия, като брави, катинари, шкафчета. След като отборът премине през всички задачи, съдържащи се в стаята, трябва да намери последния ключ и с него да отключи пътя към свободата си.

Забавата е измислена през 2007 г. в Страната на изгряващото слънце Япония и до този момент се е превърнала в истински хит там. "Виновници" в Пловдив да има "Стая на загадките" са Натали Симеонова и съпругът Георги Пиронков. Семейството решава да предизвика пловдивчани след воаяж в Германия, където участвало в подобна стая. Натали издирва най-добрите графитъри в града под тепетата - Алис и Броу, които правят дизайна и рисуват логическите задачи.

„Нашата стая е един театър на експеримента. Сюжетът е един и същ, но актьорите са различни и това води до много забавни и непредвидими ситуации. Тази "Къща на загадките" е за хора от 9 до 99 години”, обяснява дамата. 

До този момент в къщата са изиграни 84 игри. 27 са успешни, а 57 - на косъм. Общо преминалите играчи са 357. След като се излезе от лабиринта, независимо как е завършила играта, всеки трябва да остави своето послание на Стената на славата и да си направи групова снимка.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
87
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...