вторник, 23 Януари 2018 15:49 ч.

4 навика, заради които стареем

10.12.2017   |   15:50
Прочетена: 1324   |
Коментари: 0
4 навика, заради които стареем

Вредните навици се отразяват пагубно не само на организма, но и на състоянието на кожата на лицето, тялото и косата. За да останем дълго млади и красиви, не бива да злоупотребяваме със следните неща.

Компютърът вреди

Дългата работа с компютър се отразява негативно върху шията ни. Светлината от екрана състарява и кожата около очите. Подобен ефект се получава, ако ежедневно прекарваме часове наред пред монитора.

Опасните уреди

Печките и климатиците също ни влияят зле - прекомерното затопляне изсушава кожата. След това тя става по-малко еластична и старее по-бързо. Препоръчва се използването на специални гелове и овлажняващ спрей за лицето. 

Спим по корем или настрани

При такава поза лицето ни буквално се размазва върху възглавницата. Когато лежим дълго време, кожата на лицето, шията и в областта на деколтето старее по-бързо.

Пием от сламка

Според козметиците редовното свиване на устните води до появата на бръчки около устата. Така че откажете се от сламката в името на младостта.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
1124
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...