петък, 20 Септември 2019 22:41 ч.

400 арестувани за контрабанда на храни във Венецуела

25.09.2016   |   10:54
Прочетена: 465   |
Коментари: 1
400 арестувани за контрабанда на храни във Венецуела

Близо 400 души бяха арестувани при военна операция на пазар за храни във венецуелския град Маракаибо. Повод за акцията е контрабанда, съобщава АФП. В страната има остър недостиг на стоки от първа необходимост и хранителни продукти.

В момента военните имат правомощията да контролират производството, разпределението и търговията на хранителни продукти, както и да надзирават пристанища и заводи.

Според оценки на частни институти недостигът на храни и лекарства засяга 80 на сто от населението във Венецуела, изпаднала в тежка икономическа криза в резултат на рязкото поевтиняване на петрола, предава bTV.

Президентът на страната Николас Мадуро, срещу когото опозицията е предприела офанзива и призовава за референдум за свалянето му от власт, твърди, че оскъдицата в страната е дело на частните предприемачи, водещи "икономическа война", за да го отстранят от поста.

Деловите среди в страната обаче са на мнение, че недостигът на стоки от първа необходимост е последица от липсата на долари, срещу които да се внасят суровини в страна, където правителството контролира валутния обмен от 2003 година, отбелязва АФП./Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...