събота, 17 Ноември 2018 15:19 ч.

68 бригада Специални сили вече е отделна войскова част

Пловдивските парашутисти ще са подчинени само на началника на отбраната
31.01.2017   |   16:46
Прочетена: 1484   |
Коментари: 0
68 бригада Специални сили вече е отделна войскова част

Пловдивската 68 бригада Специални сили ще стане отделна войскова част, която ще е непосредствено подчинена на Началника на отбраната. Това ще стане с тържествена церемония утре от 10 часа.

На събитието ще присъстват заместник-министърът на отбраната Стефан Петров, изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и командирът на сухопътните войски.

Сред гостите ще е и председателят на общинския съвет Савина Петкова, както и бивши командири и ветерани от Специалните сили.

Тържественият ритуал ще завърщи с отслужен молебен за здраве на личния състав и успех и просперитет на Специалните сили от Пловдивския митрополит и свещеници от Пловдивската света митрополия.


Защо се прави това

С приетите от Народното събрание на Република България промени, публикувани в Държавен вестник от 09.12.2016 г. в Закона за отбраната и въоръжените сили, бригадата Специални сили бе изведена като самостоятелен основен елемент на Българската армия. Тя ще е непосредствено подчинен на Началника на отбраната и става юридическо лице на бюджетна издръжка.

Това ще доведе до по-добро планиране, осигуряване, командване и управление, както и използване по предназначение на Силите за Специални операции на Българската армия, повишаване на тяхната оперативна съвместимост и оперативни възможности. /Марица.бг

68 бригада Специални сили вече е отделна войскова част
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7306
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...