вторник, 20 Февруари 2018 03:36 ч.

9-годишен излъга за задушено дете на тел. 112

18.02.2017   |   09:52
Прочетена: 657   |
Коментари: 0
9-годишен излъга за задушено дете на тел. 112

9-годишен хлапак вдигна на крак полицията и пожарната, след като подаде фалшив сигнал за задушено дете в училище в Смолян. По време на занималня в късния следобяд в четвъртък момчето се обажда на тел. 112 и заявява, че в двора на училище „Св.Св. Кирил и Методий“ има дете в безпомощно състояние от задушаване.

Веднага на място пристигат екип на Спешна помощ и няколко полицейски коли.Униформените завардват цялото училище и заедно с учители и медицинския екип претърсват цялата сграда и двора, но не намират пострадало дете. След претърсването в училището претърсват и пъта и двора на детската градина „Буратино“, която е в съседство с училището, но и там не откриват дете в безпомощно състояние. Междувременно, справка показала, че телефонният номер, от който е било получено съобщението е изключен. "Установихме, че сигнала е фалшив. Авторът е малолетен.

Остава ни удовлетворението, че сигнала не е действителен. Хубавото в случая е и че колегите ми реагираха мигновено, а з бях в района на училището и лично видях, бяха на място веднага, ангажирани бяха и криминални работници и до 1 час го установиха. От Детска педагогическа стая и оперативни работници работят с детето и родителите", каза шефът на ОД ан МВР - Смолян Николай Димов. Момчето е палаво и буйно, обясняват запознати със случая.

То обяснило, че нямало пари в телефона, за да се обади на когото и да било и набрало тел.112, защото бил номера, който можел да бъде избран, а искал да си говори с някого по телефона. Глобата за фалшив сигнал е 2000 лв., а когато са мобилизирани ресурси на службите за спешно реагиране по него и институциите да го проверяват, както в случая варира между 10 000 лв. и 20 000 лв. ако не подлежи на по-тежко наказание за престъпление. По закон се дължи и обезщетение за причинените на службата вреди. Такова тежко наказание обаче не се очаква, тъй като извършителя е малолетен. 

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3973
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...