сряда, 16 Октомври 2019 01:36 ч.

9-годишната Михаела дари косата си на онкоболни

30.12.2017   |   07:23
Прочетена: 693   |
Коментари: 0
9-годишната Михаела дари косата си на онкоболни

9-годишната Михаела Овчарова от Смолян отряза косата си и я дари за изработване на перука за онкоболни. 

Михаела от години живее със семейството си в Швейцария. Към жеста я подтиква баща й Владимир, който е известен футболен рефер и зад граница.

След като семейството се прибрало за празниците в България, Михаела посетила коафьора Крис в родопския град и дарила 33 см от косите си. 

Семейството на малкото момиче се занимава с благотворителност години наред, но не афишира добрите си акции. Владимир Овчаров, освен че помага на нуждаещи се семейства, дарява и редовно кръв.

„Участваме в много благотворителни групи в социалните мрежи, помагаме с каквото можем. Радвам се, че Михаела направи това добро дело“, коментира Владимир пред медии. Близките й разказват, че досега Михаела никога не е била подстригвана толкова късо. Косата й достигнала дължина от близо 50 см. Косата ще бъде изпратена на Асоциация за превенция на рака „Промени живота си сега“, за да бъде направена перука на нуждаеща се дама.

"Тази идея ми дойде, след като видях, че моя съученичка от спортното училище направи подобен жест заедно с дъщеря си. Чел съм много по проблема, говорих и запознах с това и дъщеря ми, като един ден, връщайки се от училище, ми каза, че и тя иска да помогне“, разказа Овчаров.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...