понеделник, 19 Март 2018 05:05 ч.

9 начина да се справите с безсънието

21.02.2017   |   23:08
Прочетена: 1001   |
Коментари: 0
9 начина да се справите с безсънието

В забързаното ежедневие, натовареният начин на живот, препълненият списък със задачи, който вечно те очаква, сънят остава може би единственият интимен момент в деня ти. Понякога сякаш всичките ти задължения и планове задържат клепачите ти отворени и не ти позволяват да заспиш. Чайовете и хапчетата за сън, броенето на малки пухкави овци и медитацията не винаги помагат. Е, предлагаме ви няколко начина да се справите с безсънните нощи и да се отдадете на блажени сладки сънища. Не можете да заспите нормално - има начин

1. Като начало прекратете приема на чай и кафе поне 7 часа преди се запътите към леглото. Намалете шофирането и заложете на разходките, дори това може да се нарече тренировка.

2. Измъчва ви хъркане, като освен вас, страда и вашата половинка? Винаги лягайте на едната страна с ръка под главата. Преди заемането на определената позиция, впръскайте някакви капки за нос (по ваш личен избор); а и естествено – опитвайте се да избягвате алкохола, той помага на хъркането да става все по-непоносимо.

3. Ако вратът ви боли – сменяйте възглавницата поне веднъж на всеки две години. Залагайте на тези, които са направени от латекс.

4. Ако заспивате лесно, но често се будите през нощта – отново алкохолът може да бъде замесен. Не прекалявайте с алкохолните напитки преди лягане и се постарайте температурата в стаята ви да е подходяща. Според много хора най-подходящата стайна температура е между 20-22 градуса.

5. Ако ви измъчват киселини – като начало, най-добре първо се консултирайте с лекар. Това, което сами може да опитате, е да спите на лявата страна с ръка под главата. В този случай заложете на висока възглавница.

6. Ако болка в раменете не ви дава покой – спането по гръб е вашата най-подходяща поза. можете дори да опитатеда прегърнете възглавница, за да може раменете да са повдигнати.

7. Трудно ви е да се събуждате – проблемът, който споделят голям процент от хората. Ако сте твърдо решени да се преборите с трудните сутрини, изпълнени с лоши настроения и отрицателни емоции, опитайте да въведете някакъв режим. Започнете да ставате в един и същ час всеки ден, да и в уикендите също. Така настройвате биологичният си часовник и утрото става бодро, изпълнено със слънце и песни на птички.

8. Крампи и мускулни спазми не ви оставят да се отпуснете – опитайте се да масажирате и загреете болезнената зона. Заспиването в лошо настроение подсилва негативните емоции

9. Болките в гърба са друга тревожна причина. Възглавниците са средството за помощ в случая. Ако лежите по корем поставяйте възглавница под бедрата си, а ако спите по гръб – под краката си.

Източник: actualno.com

 

тагове
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4373
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...